Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς -- Η μνήμη του τιμάται την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου





Έλληνας ιερωμένος, από τους νεώτερους Αγίους της Ορθοδοξίας.
Ο Νικόλαος Πλανάς γεννήθηκε στη Νάξο το 1851 από εύπορη και ευσεβή οικογένεια. Ο πατέρας του, Ιωάννης Πλανάς, είχε ένα εμπορικό καΐκι και η μητέρα του, Αυγουστίνα Μελισσουργού, ήταν κόρη του ιερέα Γεωργίου Μελισσουργού. Ο μικρός Νικόλας ανατράφηκε σε χριστιανικό περιβάλλον και βοηθούσε στα εκκλησιαστικά του καθήκοντα τον παππού του, από τον οποίον έμαθε τα πρώτα γράμματα.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του και σε ηλικία 14 ετών ήλθε με τη μητέρα του και την αδελφή του στην Αθήνα. Στα 17 του νυμφεύθηκε, κατόπιν επιθυμίας της μητέρας του, την Ελένη Προβελέγγιου από τα Κύθηρα. Χήρευσε όμως νωρίς, καθώς η σύζυγός του πέθανε μόλις γεννήθηκε το παιδί τους, ο Γιαννάκης, που το μεγάλωσε μόνος του.

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 3.000 προϊόντα παρεμπορίου



Περίπου 3.000 προϊόντα παραεμπορίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΑΣ: 53 προσαγωγές για παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας



Ειδική αστυνομική δράση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας

 Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στις οδούς Ζήνωνος, Κεραμεικού, Αγίου Κωνσταντίνου, Πειραιώς, στην περιοχή του Θησείου και στην αγορά της Ιεράς Οδού.

 Οι έλεγχοι διήρκησαν από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων του «Ξένιου Δία» και των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο Κέντρο της Αθήνας.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Πόλεμος" στη Θεσσαλονίκη για το γιουσουρούμ


Έντονη κόντρα συλλόγων εμπόρων και δήμου Θεσσαλονίκης έχει ξεσπάσει, με αφορμή απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου, να εγκρίνει ίδρυση Κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς (γιουσουρούμ), στην περιοχή.... "Φιξ" στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η άδεια δόθηκε μετά από αίτημα της μιας ομοσπονδίας Ρομά (τσιγγάνων) πλανοδίων εμπόρων. Στη λειτουργία του γιουσουρούμ, αντιτίθενται και οι ξενοδόχοι της περιοχής, καθώς θεωρούν ότι θα υποβαθμίσει την περιοχή, ενώ αντιπολιτευτικές παρατάξεις του δήμου μιλούν για "τα ψηφαλάκια των (πολυάριθμων) τσιγγάνων ψηφοφόρων", που θέλει η διοίκηση του δήμου. Τέλος, εκφράζονται από φορείς επαγγελματιών, επιφυλάξεις για τη δυνατότητα ελέγχου μιας τέτοιας αγοράς, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Είκοσι προσαγωγές για παρεμπόριο σε λαϊκή αγορά



Σε 20 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη λαϊκή αγορά της οδού Φυλής στον Άγιο Παντελεήμονα, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Στους ελέγχους, οι οποίοι διήρκησαν από τις 07:00 έως τις 18:00 την τετάρτη, συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων του «Ξένιου Δία» και των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο Κέντρο της Αθήνας.

 Kατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου, τα οποία παρέλαβε απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Αθηναίων για καταστροφή. Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου θα συνεχιστούν αμείωτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


 http://www.newsbomb.gr

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΤΕΡΑ

Μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι σήμερα έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο αγαπητός σε όλους μας συνάδελφος Κουτάλης Παντελής, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Πρόκειται για έναν εξαίρετο άνθρωπο που γέμιζε το χώρο μας με το χιούμορ του. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα 18/2/2014 και ώρα 16,30 στο κοιμητήριο Πετρούπολης.

Τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήριά στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ

Μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι σήμερα έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός σε όλους μας συνάδελφος Νικολάου Χάρης, ύστερα από πολύχρονη μάχη. Πρόκειται για ένα πραγματικό φίλο που αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς στον κλάδο λόγω της εντιμότητάς του. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου στις 15:30.
Τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

                                                  ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

3000 προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν από Λαϊκή Αγορά στην Ανάληψη




Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, οι οποίες πραγματοποιούνται με συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας στους πολίτες.

  Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-02-2014), συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του φαινομένου του παρεμπορίου, σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Ανάληψης, καθώς και σε διάφορες οδούς της ίδιας περιοχής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, κατά την οποία:

  Ελέγχθηκαν οκτώ (8) άτομα
  Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση του Νόμου Περί τελωνειακού κώδικα, ενώ σε βάρος του βεβαιώθηκε επιπλέον ένα (1) διοικητικό πρόστιμο για παράβαση του Νόμου Περί υπαίθριου εμπορίου και άλλων διατάξεων

  Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (3.000) προϊόντα παρεμπορίου, τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία σε απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης που συνέδραμε.

 Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:
 • (3.000) περίπου τεμάχια ρουχισμού,
 • (238) πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
 •(40) ζεύγη παπουτσιών,
 • (40) τεμάχια καλλυντικών ειδών,
 • (28) τροχήλατα καροτσάκια μεταφοράς,
 • (10) φορτιστές κινητών τηλεφώνων και μικροσυσκευών Οι ειδικές δράσεις θα συνεχισθούν από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με αμείωτους ρυθμούς.


ΠΗΓΗ..thestival.gr

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Νέες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για το παρεμπόριο



                           ΣΕ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ





Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στη λαϊκή αγορά της οδού Φυλής στον Άγιο Παντελεήμονα και στη Νέα Σμύρνη.

Αστυνομική επιχείρηση για το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη



 Περί τα 1.530 προϊόντα παρεμπορίου κατασχέθηκαν χθες κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του κέντρου, από το Ειδικό Κινητό Τμήμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

 Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο για παράβαση του Νόμου Περί υπαίθριου εμπορίου και άλλων διατάξεων, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1529 προϊόντα παρεμπορίου- τα οποία καταστράφηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η γιορτή του πολιούχου του Ξυλοκάστρου Αγίου Βλασίου

.
Με μεγάλη Εκκλησιαστική λαμπρότητα θα εορταστεί κι εφέτος στο Ξυλόκαστρο η μνήμη του Πολιούχου του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ.

Πύργος: Στον χώρο της Αγ. Βαρβάρας η εμποροπανήγυρη για τον Αγ.Χαράλαμπο












Σε νέο χώρο βρίσκονται οι μικροπωλητές για τον εορτασμό του πολιούχου Πύργου Αγ. Χαράλαμπο που εορτάζεται στις 10 Φεβρουαρίου.  

Ο νέος χώρος βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά απο τον προηγούμενο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις ανάμεσα στην εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας Πύργου και το 3ο γυμνάσιο και πρόκεται να είναι στεγασμένος.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για το παρεμπόριο


                                              Προσαγωγές στον Άγιο Παντελεήμονα


 Σε 23 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη λαϊκή αγορά της οδού Φυλής στον Άγιο Παντελεήμονα, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

 Στους ελέγχους, οι οποίοι διήρκησαν από τις 07:00 έως τις 18:00, συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων του «Ξένιου Δία» και των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Έδιωξαν εφοριακούς από πανηγύρι στην Γέφυρα



Κλιμάκιο εφοριακών πήγε να κάνει έλεγχο κατά την διάρκεια τοπικού κουρμπανιού στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης το οποίο είναι αφιερωμένο τον Άγιο Τρύφωνα και προσφέρεται τοπικό κρασί και κρέας.

 Θαμώνες καταστήματος της περιοχής που ήθελε να ελέγξει το κλιμάκιο ξεσηκώθηκαν. Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση.

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

   PA KAMΠANA YΠAΠANTΗΣ

              



          

Υπαπαντή του Κυρίου



Υπαπαντή στην Καλαμάτα, και στα Ταμπούρια πειραιά



Δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, σε ανάμνηση της έλευσης του μικρού Χριστού από τους γονείς του στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών. Εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός).